Tekstschrijver, filosoof en social media lover

De korte versie

Manon in 6 puntjes

  1. Tekstschrijver
  2. Filosoof afgestudeerd aan de UGent, met een passie voor milieufilosofie en seksuele ethiek
  3. Dol op social media: Instagram, YouTube en Pinterest (hoewel die laatste geen socialmediakanaal is)
  4. Blogger als Les Plaisirs de Manon: over bewust, simpel en trager leven
  5. Liefhebber van Scandinavië: ik woon sinds 2018 in Kopenhagen
  6. Geboren en opgegroeid in Belgisch Limburg, en Limburger ben en blijf je in je hart

Mijn verhaal

Ik ben zo één van die mensen die op 6 jaar wist wat ze later wilde worden

Mijn mama leerde mij lezen met de krant toen ik een peuter was, in het eerste leerjaar las ik boeken van AVI 9, ik werd finalist bij het Groot Nederlands Dictee voor kinderen en mocht Marc De Bel interviewen als winnaar van een verhalenwedstrijd (maar ik ben niet gegaan want ik vond zijn boeken maar niks).

Ik heb een gigantische collectie schriften volgeschreven tijdens mijn jeugd en in de Hema stond ik altijd pennen uit te proberen. Jarenlang had ik twee vaste penvriendinnen met wie ik brieven schreef die zo lang waren dat de envelop met een sticker dichtgeplakt moest worden (dat kon ook wel komen doordat we theezakjes meestuurden om de brief een geur te geven).

Ik spot even vlot fouten in een tekst als de kassierster in de Delhaize je boodschappen scant. Gelukkig hoef je bij mij niet als een gek je winkelzak in te laden en worden er geen frambozen verpletterd onder een brik amandelmelk.

Belgische tekstschrijver in Denemarken

Er was eens een Limburger die naar Kopenhagen ging

In 2018 verhuisde ik naar Kopenhagen. Het jaar voordien had ik mijn vriend leren kennen en we deelden dezelfde droom: leven in Scandinavië. De progressieve, open mentaliteit, de efficiëntie en snelheid waarmee beslissingen hier worden doorgevoerd, de cultuur van vertrouwen, het respect voor het persoonlijke naast het professionele leven. En natuurlijk de prachtige natuur.

Nu, twee jaar en enkele zijwegen later, heb ik hier een superleuke halftijdse job als copywriter voor een duurzaam bosbouwbedrijf. Daarnaast heb ik mijn eigen zaak opgericht waarmee ik andere ondernemers help om heldere teksten te schrijven die mensen op de juiste manier raken, want dat is wat een tekst hoort te doen.

Leuk om te weten

Wat je moet weten over mij

  • Ik ben helemaal dol op honden en droom ervan mijn eigen honden te adopteren. Bij mijn ouders thuis hadden we twee ruwharige dwergteckels en ik mis ze nog elke dag. Als ik kon, stopte ik ze in mijn koffer en nam ik ze mee naar Kopenhagen.
  • Mijn belangrijkste waarden zijn vriendelijkheid en eerlijkheid. Als mensen mij omschrijven zeggen ze meestal dat ik een lief en open persoon ben die voor een fijne sfeer zorgt. Heldere communicatie is voor mij nummer één in samenwerkingen. En ik lach graag. Is humor een waarde?
  • Hoewel ik gezond en plantaardig kook, ben ik ook een chocoholic en bourgondiër. Al zou het ooit nodig zijn om elke dag twee uur te fitnessen om gezond te blijven, ik zou nooit een dessert afslaan (maar ik drink geen alcohol).

Genoeg over mij

Hoe kan ik jou helpen?

Wauw, je bent er nog steeds! (Of je bent tot hier gescrold, dat kan ook.)

Denk je na dit allemaal te lezen dat we een fijne samenwerking zouden kunnen aangaan, stuur me dan zeker een berichtje! Ik hoor heel graag wat ik voor je kan betekenen en denk met plezier mee over de juiste oplossing voor jouw bedrijf. Je kunt me ook volgen op Instagram om me beter te leren kennen!

Pin It on Pinterest